Al-Mu'min Chapter 40 : Verse 83

Have they not travelled in the earth that they might see what was the end of those who were before them? They were more numerous than these, and mightier in power and in the marks they left behind them in the earth. But all that which they earned was of no avail to them.

 Nem a földön jártak-e és látták mi lett büntetése azoknak, kik előttük voltak? Amazok többek voltak náluk erőben és hatásban a földön, de mindez nem segített rajtuk és nem tette őket nyertessé”. 

 Ez az aja üzenet azoknak, akik magukat hatalmasnak, legyőzhetetlennek tartják. Lássátok, hogy tűnt le Róma, Görögország, az Oszmán birodalom, vagy akár a Szovjetunió. Ők hatalmas erőt képviseltek és rengeteg nyomot hagytak maguk után kultúrában, építészetben, stb.. De mindez nem segített rajtuk. Letértek egy útról… és ez lett a végzetük. Amikor egy hatalom túlbecsüli önmagát, dinoszaurusszá válik, melynek agya nem nő testtömege és izomrendszere arányában. A dinoszauruszok pedig kipusztulnak.  Van azonban olyan hatalom ma is, aki nem tanul és a dinoszauruszok ontogenezisét reprodukálja.

 This aya is a message for those who consider themselves great and unconquerable. Look how Greece, Rome, the Ottoman Empire or the Soviet Union vanished.  They represented huge power and left a lot of traces and marks in cultures, architect etc. This all didn’t help them. They went off the road and this became their fate. When a power overestimates itself it becomes like dinosaurs which brain didn’t grow in the rate of its body and muscular system.The dinosaurs were extinct. But even today we have a power which don’t take consequences and reproduce the ontogenesis of the dinosaurs.   

Szerző: Mihálffy Balázs  2013.06.19. 21:52 Szólj hozzá!

Címkék: dinosaurs dinoszauruszok

A bejegyzés trackback címe:

https://mihalffy.blog.hu/api/trackback/id/tr455369762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása