NYILATKOZAT

Bár sok olyan nyilatkozat hangzott el a bostoni merénylet kapcsán különböző politikai erők és gyűlöletkeltést szító egyházak részéről, melyek az iszlámot újfent a terrorizmus melegágyának kiáltják ki, hangsúlyozni kell, hogy a rémséges tettre nem húzható rá az iszlám indítékként.

Az iszlám természetesen elítéli a bostoni vérontást és mindent, ami emberek életének és javainak épségét veszélyezteti. Senki sem azonosulhat a bűnösökkel, ilyen tetteket semmiféle vallási meggyőződés nem szentesíthet.

Amennyiben az elkövetők mögött felbujtók is álltak, azok bűne az elkövetőkénél is nagyobb (fitna), ezért azok kézre kerítése és igazságszolgáltatás elé állítása rendkívül fontos.

Dr. Mihálffy Balázs

Budapest, 2013. április 20.

STATEMENT 

A lot of announcement regarding the Boston attempt have been issued by different political sources and hate-generating churches declaring islam again as the seed bed of terrorism. It has to be emphasized that islam can not be pulled over that horrible act as motive.

Of course islam condemns the bloodshed in Boston and condems everything what endanger the safety of human lives and properties. Nobody can support the perpetrators and no religious conviction can legitimate an action like that.

If there are instigators too behind the perpetrators their sin (fitna) is even bigger than the killing itself therfeore their arrest and justice claim is extreamly important.

Balazs Mihalffy

Budapest (Hungary), 20 April 2013

Szerző: Mihálffy Balázs  2013.04.20. 12:10 Szólj hozzá!

Címkék: iszlám merénylet statement terrorizmus boston nyilatkozat fitna islam vérontás terrorism attempt bloodshed

A bejegyzés trackback címe:

https://mihalffy.blog.hu/api/trackback/id/tr545236162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása